Speciális módszertan, mely a csapatsportok küzdelmeinek modellezéséből alakult ki.
Minden olyan kontaktus helyzet, melyek előfordulnak a csapatsportágak mérkőzésein lettek kifejlesztve biztonságos gyakorlati tananyagokban, melyeket sportáganként specializáltunk.
Megkülönböztetünk alap párharc és preventív képességek fejlesztését célzó: ALAPKÉPZÉS IDŐSZAKÁT a felkészülésben, valamint
SPORTÁGSPECIFIKUS KÉPZÉS IDŐSZAKÁT. A tananyagok egymásra épülnek és egyre nagyobb intenzitáson elsajátíthatók, melyek a biztonságos technikai kivitelezést követően ERŐNLÉTI EDZÉSEK CSOPORTJÁBA sorolható edzéstípusként illeszthető be az éves edzéstervezésbe.
Célunk a szaksportági kontaktusok teljes ismeretének és technikai hátterének átadása sportolóinknak, melyek az edzésszámok és gyakorlatok következtében TERMÉSZETESSÉ VÁLNAK a játékosokban.

Labdarúgás

Felkészülés a párharcra
A kialakult szituációra reagálva, a jól begyakorolt védekező és támadó technikák mérlegelésével eldöntésre kerül, hogy a játékos hogyan reagál.

Az első kontaktus
A magabiztosabb játékos megkezdi a párharc kialakulásához szükséges első kontaktust, megfelelő testtartást vesz fel és jól helyezkedik, ezzel megszerezve a domináló szerepet.

Párharc
A párharcot folytatva véghez viszi a tanult, begyakorolt mozgás- és mozdulatsort, melyben pontos irányú erőközléseivel uralja a helyzetet.

Győzelem a párharcban
A párharchoz szükséges és technikailag jól kivitelezett mozgás- és mozdulatsor eredménye a győzelem, a játékos szándékának megvalósulása.

Kézilabda

Felkészülés a párharcra
Az ellenfél mozgása és mozdulatai alapján a játékosok elővételezik egymás mozgását a hasonló tapasztalataik segítségével.

Az első kontaktus
A magabiztosabb, és jobban döntő játékos megkezdi a párharcot a kontaktus jó felvételével, ezzel dominanciához, pszichikai és fizikai előnyhöz jut a szituációban.

Párharc
A párharcot folytatva véghez viszi a tanult, begyakorolt mozgás- és mozdulatsort, melyben pontos irányú erőközléseivel uralja a helyzetet.

Győzelem a párharcban
A párharchoz szükséges és technikailag jól kivitelezett mozgás- és mozdulatsor eredménye a győzelem, a játékos szándékának megvalósulása

Kosárlabda

Hamarosan
Feltöltés alatt…

Jégkorong

Felkészülés a párharcra
A játékosok saját tapasztalataik alapján eldöntik, hogy miképpen mennek bele a kialakuló test-test elleni küzdelembe.

Az első kontaktus
A játékos, aki az ellenfele mozgása alapján jobb mozgásmintát választ és akaratának megfelelően tudja megkezdeni a kontaktust, előnybe kerül a jó erőközléssel, jó súlypontjátékkal és egyensúlya megtartásával.

Párharc
A helyzeti előnyét kihasználva véghez viszi a kiválasztott mozdulatsort, végig kontroll alatt tartva a párharcot.

Győzelem a párharcban
A jól megválasztott és kivitelezett mozdulatsor eredménye a játékos akaratának érvényesülése, győzelem a párharcban.

Vízilabda

Hamarosan
Feltöltés alatt…