Együttműködő partnerünk a Teqsports magyar sportinnováció, kinek jóvoltából két Teq SMART típusú asztallal lettünk gazdagabbak. Ezúton is köszönjük az eszköztámogatást. Csapataink aktívan használják a Teq asztalokat edzésprogramjuk keretein belül. Teqsport edzéslehetőségekkel kapcsolatban keressenek bennünket bizalommal az ajtroplabda@gmail.com e-mail címen. További információt a teqsportokról az alábbi internetes felületeken találhatnak:

Teqvoly

A teqvoly egy új generációs fejlesztés, melyet az innovatív teqball ihletett. Az új sport ötvözi a speciálisan meghajlított teq asztal előnyeit a röplabdázás alapjaival, amit kifejezetten az új sportra kialakított játékszabályok, és pontozási rendszer tesz egyedivé. A teqvoly sokszínűsége miatt nem csak versenyszerűen, de szabadidős sportként is játszható, ezzel teret adva minden érdeklődő számára.

Rövid szabályok:

A Teqvoly-t párban játsszák (azonos nemű és/vagy vegyes párok).

Egy game 8 nyert pontig tart, egy szett 2 nyert game-ből áll és egy mérkőzés versenykiírástól függően lehet egy vagy több nyert szett.

A szerváló játékosnak 2 lehetősége van a sikeres szervára és a labdának kötelezően csak az ellenfél térfelén kell pattannia.

A csapatnak maximum három érintésből kell visszajuttatnia a labdát az ellenfél térfelére, egy passz minimum kötelező a csapattagok között. A csapattagoknak felváltva kell labdába érni. A csapat első érintése történhet lábbal, a többi érintés kézzel/karral történik. A labdát nem szabad megfogni és/vagy dobni.

Támadás csak akkor indítható, ha a labda teljes terjedelmében a támadó csapat térfelén van.

A hatszög alakú Teqvoly pálya különféle látványos és technikás támadásvariációt tesz lehetővé.

Ha a labdát a vonalakon belülről juttatja át a csapat az ellenfél térfelére, akkor a következő támadásnál ugyanannak a csapatnak kötelező a vonalakon kívülről átjuttatni a labdát.

A csapatoknak joguk van minden szett során egyszer kikérni a duplapont megszerzésének lehetőségét, de csak abban az esetben, ha a kikérő csapat az adott game-ben még nem érte el 6 pontot. A duplapont megszerzése csak a kikérő fél számára lehetséges.